And… Any resemblance to real events and/or real persons, living or dead is purely coincidental ! © All rights reserved.

8 November 2011

Ce e iubirea ?

"iubirea este o chestie care te faci sa razi atunci cand esti obosit " - asa zicea o melodie ...

"Love is all you need " - iubirea este tot ceea ce ai nevoie- zicea alta un pic mai veche. Desi aceasta " definitie " e cam metaforica, iar cel ce a scris-o era atat de indragostit caci nu mai avea nevoie de nimic altceva si ma intreb - oare cum traia ? Dar cateodata cand iubesti nici nu iti vine sa mananci....de respirat o facem involuntar - deci e aproape plauzibil. De baut, beea el ceva pe acolo ...

Haddaway se intrabau si ei " What is love? " -ce e iubirea - deci nu am ales un titlu prea original asta seara  . Nu cred ca au aflat ei ce e iubirea , dar stiu ca ziceau ceva de genul - " baby don't hurt me , no more " - deci iubirea raneste - si daca raneste nu pare a fi un lucru asa de bun sau folositor . E doar o chestie care te face sa razi , ce e un banc cumva? Nu cred...parea o chestie seriosa , dar raneste .

Si totusi toti am iubit macar o data . Multi ne-am nascut din iubire ( as fi vrut sa zic toti, dar e crudul adevar...) Multi iubim pe cineva si acel cineva nu ne iubeste pe noi - aici intra in joc faza cu iubirea raneste .

Iubirea a scris multe carti , poezii , cantece prin mainile artistilor . Mai nou iubirea scrie in blog-uri , pagine facebook , notite sau statusuri.

Da iubirea asta nu vine niciodata singura .
Daca ai noroc iti vine iubirea aia de 2 sensuri - tu pt cineva si acel cineva pt tine - aia e cea mai faina . Ea vine cu mangaieri , cuvinte dulci si toate dulcegariile de genul asta.
Daca ai mai putin noroc vine iubirea de un sens si jumatate - tu pt cineva enorm de mult si acel cineva pt tine doar putin . Ea vine cu obsesie , gelozie  si certuri ... 
Apoi pentru cei mai fara de noroc vine iubirea din un sens- tu pt cineva , iar acel cineva nu pt tine . Ea e cea mai urata - vine cu vise neimplinite, vise facute cu ochii deschisi , intamplari si dialoguri care exista numai in minte celui plin de iubire. De obicei ea creeaza multe poezii sau cantece .

E logic ca daca am putea alege , toti am alege iubirea de "primul fel " - dar oare asa ar mai exista miile de carti , poezii sau melodii ?

"Love (songs they kill me )"- canta cei de la Cinema Bizarre - si te cred : cei care nu traiesc iubirea de felul 1 , abia aud o melodie de genul - chiar ca mor ...
 
Bine ca fac exemple numai din melodii , dar din carti ce este ?
Romeo si Julieta imi vin in minte - iubirea dupa moarte - multumesc prea tragic . 
Povesti gen " si au trait fericiti pana la adanci batraneti " - prea de clasele 1-4 .
Poezii pierdute in timp ... exact sunt pierdute in timp ! ( ca si ale mele de alt fel )

Toti credem ca stim ce e iubirea - pana si Google stie : ia intreba-l si el raspunde cu ajutorul Wikipediei ( asa la feminim ca femeile stiu mai multe de obicei ) -Iubirea este un sentiment complex, manifestat prin afecțiune puternică.  MAI BAGAT IN CEATA tanti Wikipedia , dar continua - Definirea sa este un demers dificil, cauzat de complexitatea manifestării sale, dar și de diversitatea legăturilor afective cuprinse de acest termen. Am intrat si mai tare in ceata !!!

Sa inteleg ca nu voi descoperi ce e iubirea exact - dar traind am descoperit ca opusul iubirii nu e ura , ci indiferenta ! Sunt sigura ca nu poti uri ceva ce o data iubeai...


Va urma ! 

Acum sa caut o imagine ceva...scriu pe Google ( nenea asta ne ajuta merau ) si gasesc numai inimioare...deci iubirea e inimioara ??? 




Codrina

No comments:

Post a Comment

Write me your thoughts about what I tried to write...